måndag 23 september 2013

EN GOD GRYTA!


Vår Emelie frågade efter receptet på Patrics creolska gryta som mormor brukar göra. En enkel gryta att göra både till vardag och fest. Så här kommer receptet till er som vill prova.




Patrics creolska gryta.

900 gram fläskfilé.
4 små eller 2 stora kabanossikorvar.
1 röd paprika.
1 burk syltlök inklusive spad.
1 dl hackad ättiksgurka.
1 msk vetemjöl.
3 dl grädde, en del av grädden kan bytas ut mot mjölk eller yoghurt.
Mejram.

Bryn filé och korv. Lägg i paprikan och bryn med. Häll i övriga ingredienser. Låt koka upp. Smaka av med mejram, salt och peppar och eventuellt vitlök. Patric kryddar extra med cayennepeppar om korven inte smakar tillräckligt. Om såsen blir för tjock är det bara att spä med mera mjölk eller grädde.


Smaklig spis!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...