torsdag 7 april 2016

HELGENS MIDDAG!



Sorterade bland mina tidningar häromdagen. Det är alltid något man måste läsa lite mer om eller riva ut och spara. Det är svårt det där med att kasta. Jag brukar lämna mina till någon mottagning på sjukhuset eller till vårdcentralen. Det känns lite mer miljövänligt än att kasta dom fina tidningarna på tippen. Och någon annan får glädje av dom en stund eller kanske kan smyga en med sig hem.



Bild Femina


Hittade det här goda receptet som vi testade förra helgen.
Jag skriver ner det till er så slipper ni försöka läsa på bilden.


LAX MED FÄNKÅLSCRUDITÉ (4pers)

600 - 700g lax i fyra bitar
2 tsk strösocker
salt och peppar
1 tsk krossade fänkålsfrön
½ liten fänkål
saft av en en halv citron
olivolja
½ tsk grovmalen svartpeppar

SKY
3 dl  fiskbuljong
2 msk olivolja
½ gul lök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, tun skivade

Krydda laxen med socker, salt, peppar och fänkålsfrön. Skiva fänkålen supertunt och lägg i en skål. Tillsätt citronsaft, 2-3 msk olivolja och grovmalen svartpeppar. Rör om. Koka upp fiskbuljong och olja tillsammans med skivad lök och vitlök. Låt skyn koka i 6-7 minuter.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och lägg i laxen. Stek på svag- till medelvärme i ca 5 minuter på var sida. Lägg upp på varma tallrikar. Häll på lite sky och servera med kokt potatis.



SKÖN TORSDAG
OCH SNART ÄR DET HELG!






1 kommentar:

  1. Vad fint att du lämnar dina tidningar till vårdcentralen eller sjukhuset. Det är ett bra tips. När jag opererades förra sommaren sa sköterskorna att i dessa besparingstider hade prenumerationer dragits in men de tyckte att tidningarna fyllde en viktig funktion för patienterna så därför plockade sköterskorna med sina egna tidningar hemifrån för att patienterna skulle ha något att läsa medan de väntade på sin operation. Så fint tänkt av dig vännen. Återvinning av allra bästa sort. :)

    Sköt om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...