torsdag 26 maj 2016

TOMATER OCH FETAOST!



Mmm... vad gott. Paj fylld med tomater och fetaost.
Förra helgens lunch här hos oss. Snabbt och lätta att laga till.
Jag fuskade lite och använde filodeg istället för pajdeg.
Jag delar receptet om du vill smaka.



Bild Enkel Stil!


Tomatpaj med fetaost.

Pajdeg
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk sesamfrön
100 g smör
3 msk kallt vatten
eller färdigköpt pajdeg/filodeg.

Fyllning
4 dl mjölk
4 ägg
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
75 g färsk spenat
120 g fetaost
400 g kvisttomater

Arbeta ihop ingredienserna till en deg. Smörj en pajform med löstagbar kant och tryck ut degen. Låt stå svalt ca 20 minuter. Grädda pajskalet i ugnen på 220 grader i 20 min tills det fått fin färg.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Lägg spenaten i den gräddade pajskalet, häll på äggstanningen och smula ner fetaosten. Lägg sist i tomaterna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.


Smaklig spis!



2 kommentarer:

  1. Gott! Allt med fetaost gillar jag. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Mmm, låter gott! En riktig sommarpaj. :)

    Kram på dig och ha en fin helg♥

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...