söndag 12 juni 2016

CHOKLADMOUSSETÅRTA!



När vår Johanna fyllde år för några dagar sen bjöd hon på den här smarriga Chokladmoussetårta. Riktigt smarrigt med goda svenska jordgubbar till.



Botten 

2ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
½ dl hackade pistagenötter (gärna salta)

Mousse 

3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet
70 g smält smör

Saltrostade pistagenötter (till servering)
Krossade maränger (till servering)

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.
Botten: Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
Mousse: Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och "sätta sig" 
i  kylen i ett par timmar.
 Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.
Strö slutligen över hackade, saltrostade pistagenötter och några krossade maränger..

                     
       
Ha en skön start på veckan mina vänner.
Kram!






1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...