söndag 2 september 2012

DRESS UP FOR AFRICAN MOTHERS!På modeveckan visade 10 designers upp lika många vackra mammaklänningar till förmån för African Mothers. 
Klänningarna finns att köpa hos Bukowskis market  Där kan du också se vem som designat dom fina klänningarna. 

Pengarna från klänningsförsäljningen går oavkortat till AMREF:s arbete för mödrars situation i Afrika. Bland annat jobbar AMREF med att utbilda 15 000 barnmorskor i Afrika. Anledningen? 1 av 16 kvinnor i denna region ligger i riskzonen för att mista sitt liv under en förlossning. En av sexton. Hela 1,5 miljon blir moderlösa varje år. 


Både bilder och text har jag lånat hos DV.


Var det någon men än jag som såg programmet om Borneos regnskogar med Mattias Klum och Börje Salming igår kväll. Vad man blir ledsen när man ser hur Kineserna skövlar all regnskog och planterar palmer för att kunna tillverka billig plast åt oss konsumenter. 

Idag blev det kanske inte det färgglada inlägget som jag tänk, men ibland behöver man stanna upp en stund och tänka efter vad vi håller på med i vår shoppingglada värld. Vad vi köper och varför vi köper det. Behöver jag allt, går det inte att återanvända en del. Vår vackra natur orkar inte ta hand om allt vi kastar bort.  Kläder vi kastar, allt kött vi inte äter upp. Djuren som vi gärna beundrar på bilder finns kanske inte kvar om några år. Jag vill att mina barn och barnbarn också ska kunna uppleva allt det vackra naturen bjuder på.Alla fina läsare får ha en fortsatt skön söndag!
4 kommentarer:

 1. Fint inlägg, Anita! Jag såg tyvärr inte det programmet, men ska absolut kolla upp det på webben. Jag tänker också ofta på vilken konsumtionshets det är i vår värld och hur lite det egentligen talas om det. Bara för att man kan shoppa hur mycket som helst kanske man inte ska göra det, både för sin egen skull och för naturens skull. Men det är starka krafter bakom konsumtionssamhället som bygger på att alla ska vilja ha mer och nytt hela tiden. Inte lätt att stå emot. Bra att de tog upp det i det programmet! Vackra klänningar du visar också! :)
  Kramar, Madeleine

  SvaraRadera
 2. Tänkvärt och bra inlägg!!! Jag halkade in på det programmet men ska kolla på det igen i sin helhet på play. Det är riktigt bra att vi alla stannar upp ibland och får oss en tankeställare.

  Ha en fin dag!
  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 3. Ett inlägg som gör mig glad....alltför många blundar för vad som sker i vår värld...Anna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...