Det är inte mitt recept. Jag har lånat det från Michael Bindefeldt. Ett recept som jag har gjort flera gånger redan, som säkert kommer att bjudas på många gånger till i sommar.
Rabarber och jordgubbar, det perfekta sommarparet.
Bilder Enkel Stil!
Rabarber & Jordgubbspaj med crumble. (4-6 personer)
Smuldeg.
150 g smör
3 msk strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl havregryn
Fyllning
400 g ansade späda rabarber
150 g jordgubbar
1 dl strösocker (jag bytte strösockret mot ½ dl Stevia)
1 ½ msk potatismjöl
En påse flagad mandel
Blanda ingredienserna till smuldegen med fingrarna. Skär rabarberna i skivor. Dela jordgubbarna i kvartar. Blanda rabarber och jordgubbar i en pajform. Fördela socker blandat med potatismjöl över. Strö smuldegen över. Ställ in mitt i ugnen i 225 grader och grädda tills smuldegen börjar få färg, ca 15 min. Ta ut pajen snabbt och fördela den flagade mandeln över. Grädda i ytterligare ca 5 min eller tills mandeln börjar få vacker färg. Pröva med sticka så att rabarbern mjuknat. Servera ljummen med vaniljsås eller glass.
Recept/Femina
Ett litet leende på läpparna när jag såg min pajbild från instagram i senaste numret av Femina.
Bara att njuta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar